Üdvözöljük Záhony város
hivatalos weboldalán!

Arany János úti csapadékvíz elvezetés

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Záhony Város Önkormányzata által elnyert (TOP-2.1.3.-15-SB1-2016-00057 azonosítószámmal ellátott) csapadékvíz pályázat melyben összesen 29.852.900 Ft-ot nyert Önkormányzatunk, a következő stádiumban van:

E pályázat keretében megújul a Dózsa György út felső szakaszának felszíni vízelvezetése mintegy 65 méter új folyóka kiépítésével a páros házszámozás szerinti jobb oldalon a Krúdy Gyula út melletti park sarkáig. A Krúdy Gyula út melletti park leromlott árokrendszere a szemben lévő oldalon részben felújításra, átépítésre kerül. Ugyanezen park sarkától zárt rendszerű csapadékvíz csatorna fog kiépülni (mivel az Arany János út e szakasza szűk keresztmetszetű), a páros számozás szerinti baloldalon a Szebecse utca kereszteződéséig, mintegy 340 méter hosszban, ahol terv szerint belefolyik a gerinchálózatba két vezetéken keresztül: egy közvetlen bevezetéssel, egy pedig a nyíltárok felújítását követően az árokból is. A nyíltárok felújítása mellett a 1,50 m – 2,00 m szélességű padka rendezésére és a földárok profilozására is sor kerül a Szebecse utcán a Hársfa utcai kereszteződésig. A csapadékvíz gerinchálózata a helyi védelem alatt álló görög katolikus templom előtt lévő játszótér alatt fut.

Jelenleg az előkészítés zajlik, melyben az engedélyes tervek tervezőjétől hamarosan megkapjuk a kiviteli terveket.

A kiviteli tervek elkészítése után kezdődik el az árajánlatkérés folyamata a generál kivitelező cégektől és a műszaki ellenőröktől. A beérkezett árajánlatok alapján Záhony Város Önkormányzati Képviselő-testületének döntése szerint megkezdődhet a szerződések megkötése a munkák és a szolgáltatás elvégzésére.

Terveink szerint idén befejeződik a kivitelező cég és a műszaki ellenőr kiválasztási folyamata, valamint a projekt az 50%-os készültséget is elérheti és 2018 őszére pedig már a használatbavételi engedélyezési eljárások is elkezdődhetnek.