Üdvözöljük Záhony város
hivatalos weboldalán!

Gyermeknevelési települési támogatás

A gyermekvállalás életünk fontos állomása és bizonyára a legtöbb család úgy gondolja, hogy életük legörömtelibb időszaka köszöntött be az új családtag érkezésével. Egyes életkorokban a gyermek eltérő igényei miatt nagy eltérés lehet a kiadások terén, de már a babavárástól kezdve komoly költségekkel szembesülhetnek a szülők.

Az idei évben az önkormányzatnak lehetősége nyílt arra, hogy a gyermeket nevelő családok mindennapi költségeihez csekély mértékben hozzájáruljon, ezért jövedelemtől függetlenül, gyermeknevelési települési támogatásban részesíti a Jegyző azt a szülőt, nevelőszülőt, gyámot akinek a gyermeke

a) 2017. december 31. napjáig nem töltötte be a 23. életévét és

b) a 16. életévét betöltött gyermek oktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban áll.

A támogatási kérelmeket a Záhonyi Közös Önkormányzati Hivatalban lehet benyújtani 2017. november 7. napjától 2017. december 1. napjáig.

A támogatás mértéke gyermekenként 8000 Ft.

A kérelemhez csatolni kell a 16. életévét betöltött gyermek esetén az oktatási intézmény által kiállított tanulói/hallgatói jogviszony igazolást.

A rendszeresített formanyomtatvány megtalálható a Hivatal belső hirdetőtábláján vagy letölthető innen.

További információért kérem, keresse Varga-Kutasi Andrea szociális ügyintéző munkatársunkat az 525-508-as telefonszámon vagy személyesen a földszint 4. irodában.

Helmeczi László
Záhony Város polgármestere