Üdvözöljük Záhony város
hivatalos weboldalán!

Értesítés építésüggyel kapcsolatos változásról - Aktuális
2020.03.03

ÉRTESÍTÉS ÉPÍTÉSÜGGYEL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁSRÓL

 

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 360/2019. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 45.§.-a 2020. március 01. napjával módosította az építésügyi és az építésfelügyeleti hatóságok kijelöléséről és működési feltételeiről szóló 343/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 1.§-át, amely alapján, a Kormány a Korm. rendeletben meghatározott kivétellel az építésügyi hatósági feladatokat ellátó általános építésügyi hatóságként az építmények, építési tevékenységek tekintetében a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki (továbbiakban: építésügyi hatóság).

Ez azt jelenti, hogy az eddig a jegyzői hatáskörben elbírált építésügyi kérelmeket nem Záhony Város Jegyzőjének Építéshatósága intézi tovább, azok a Kormányhivatal hatáskörébe kerülnek. 2020. március 1-től a folyamatban lévő ügyek és a hatáskör átkerülnek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához.

2020. március 1-jét követően nem áll módunkban semmilyen építéshatósági kérelmet befogadni, igazolást vagy tájékoztatást kiadni a Tisztelt Ügyfelek részére.

A Kormányrendelet értelmében valamennyi építésigazgatással kapcsolatos feladatkör átkerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához.

A rendelkezésünkre álló információk szerint a továbbiakban ügyeiket a Kormányhivatal illetékes munkatársai intézik a 4600 Kisvárda, Szent György tér 8. szám alatti épület II. emeltén (Kisvárdai Járási Hivatal, Földhivatali Osztály épülete; +36 45/795-021).

 

Ádám Ilona

Záhony Város jegyzője